Βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα βλέπουν οι περισσότεροι των επιστημόνων, την ώρα που αναμένεται να γίνει συζήτηση για περεταίρω μικρές χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα.

Το απόγευμα η αναθεώρηση των περιοριστικών μέτρων θα εξεταστεί σε σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ενώ αναμένεται οι αποφάσεις για χαλαρώσεις να επικυρωθούν σε αυριανή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δεδομένη πρέπει θεωρείται η κατάργηση της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει ότι δεν εφαρμόζεται έτσι κι αλλιώς.

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να οδηγηθεί και πρόταση του Υπουργού Μεταφορών για κατάργηση του Cyprus Flight Pass για όσους και όσες φτάνουν στην Κύπρο.

Επίσης αναμένεται να εξεταστούν και τρόποι για μείωση των rapid tests. Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο επιδημιολόγος Πέτρος Καραγιάννης είπε ότι μπορεί να εξεταστεί η μείωση των τεστ για προσέλευση στους χώρους εργασίας.

Γίνονται σκέψεις τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί να διενεργούν τεστ κάθε 7 μέρες, αντί κάθε 72 ώρες. Χαλαρώσεις στις διαγνωστικές εξετάσεις αναμένεται να εξεταστούν και για άλλες επιχειρήσεις, κυρίως στο λιανικό εμπόριο.

Σχολιάζοντας το αίτημα της ΟΕΒ για κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων, ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πιθανόν να εξεταστεί στις αρχές Μαΐου.

Ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι φαίνεται να προκύπτει μείωση των κρουσμάτων, ενώ θετικό είναι και το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι παραμένει μειωμένος ο αριθμός όσων οδηγούνται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.