Σε ένα μήνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά το μέλλον των δημόσιων επιβατικών μεταφορών σε Λεμεσό και Πάφο.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο προϊστάμενος διεύθυνσης δημόσιων επιβατικών μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών Ανδρέας Νικηφόρου, σημείωσε ότι αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει δικαστική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατακύρωση της προσφοράς από το κράτος για διαχείρηση των λεοφωρείων σε Λεμεσό και Πάφο στην ιδιωτική εταιρεία ΟΣΕΛ, οι υφιστάμενες εταιρείες στις δύο πόλεις, ΕΜΕΛ και ΟΣΥΠΑ, προσέφυγαν στα δικαστήρια.

Όπως πληροφορούμαστε οι αιτητές της προσφυγής ΕΜΕΛ και ΟΣΥΠΑ δια των δικηγόρων υπέβαλαν τις αγορεύσεις τους. Από πλευράς κράτους κατατέθηκαν οι αγορεύσεις για την Λεμεσό και την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθούν για την Πάφο.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε πριν από ένα μήνα την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών δημόσιων επιβατικών μεταφορών με λεωφορεία, κάτι που επιτρέπει την συνέχιση των διαδικασιών ώστε να καλυφθούν Λεμεσός και της Πάφος με δημόσιες συγκοινωνίες.

Σύμφωνα με τον κ. Νικηφόρου μετά από εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησής, το συμβούλιο προσφορών του Υπουργείου Μεταφορών αποφάσισε την κατακύρωση των συμβάσεων στην εταιρεία ΟΣΕΛ τόσο για Λεμεσό όσο και για την Πάφο.

Σύμφωνα με τους όρους του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, προσθέτει, ήταν η χαμηλότερη προσφορά, ενώ διασφαλίζονται όροι πιο αυστηροί από τους προηγούμενους, ανεβάζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι δικαστές της υπόθεσης εκτιμούν ότι εντός Μαΐου θα γίνει κατορθωτό να ολοκληρωθεί η εξέταση της, βάζοντας έτσι τέλος σε μια διαδικασία που συνεχίζεται για περισσότερο από ένα χρόνο.