Μέχρι το τέλος του χρόνου υπολογίζεται να ολοκληρωθεί η πρώτη Φάση του μεγάλου περιμετρικού δρόμου της Λευκωσίας, όπως δηλώνει στο Κανάλι 6 ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου. Με σκοπό την ασφάλεια των διερχομένων άρχισε η λειτουργία δύο νέων φώτων τροχαίας στην έξοδο Κοτσιάτη παρά τα φυτώρια Σολωμού.

Τα νέα φώτα ωστόσο, δημιούργησαν σήμερα το πρωί κυκλοφοριακή συμφόρηση με αρκετούς ακροατές να εκφράζουν παράπονα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή τα Δημόσια Έργα έκλεισαν, στο πλαίσιο των έργων για τον μεγάλο περιμετρικό δρόμο της Λευκωσίας, την έξοδο από την βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου προς τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού με κατεύθυνση της Λεμεσό ώστε να κατασκευαστεί νέα έξοδος και ο νέος κυκλικός κόμβος της βιομηχανικής περιοχής Ιδαλίου. Η κυκλοφορία διοχετεύεται στην έξοδο Κοτσιάτη όπου τοποθετήθηκαν και τα νέα φώτα τροχαίας.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου Λάζαρος Λαζάρου, εξηγεί ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι προσωρινές που θα ισχύσουν για ακόμα δύο μήνες.

Σε ό,τι αφορά τα έργα για τον περιμετρικό ο κ. Λαζάρου επισήμανε ότι υπολογίζεται πως περί τα μέσα Μαΐου, υπολογίζεται ότι θα αποκατασταθούν και οι έξι λωρίδες του αυτοκινητοδρόμου. Θα ολοκληρωθούν δηλαδή, όλες οι εργασίες και κατασκευές που έχουν σχέση με τον κόμβο των αυτοκινητοδρόμων, μία υπέργεια γέφυρα και δύο υπόγειες διαβάσεις οι οποίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.