Ενδεχομένως θα προκύψουν νέες αποκαλύψεις από το Al Jazeera, σύμφωνα με τοποθετήσεις άλλων βουλευτών οι οποίοι γνωρίζουν περισσότερα, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Ανέφερε ότι, από θέση αρχής, το Κίνημα Οικολόγων ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου της Βουλής σε πρώτη φάση. Ακολούθως, όπως είπε, σε ένδειξη ευαισθησίας και ευσυνειδησίας, θα πρέπει και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χριστάκης Τζιοβάνη, να υποβάλει οικειοθελώς την παραίτησή του. Ουδείς μπορεί να καταδικαστεί εκ των προτέρων χωρίς διερεύνηση, σημείωσε και πρόσθεσε ότι μια καθαρή λύση θα ήταν οι παραιτήσεις.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ακόμα ότι απέστειλε επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων με την οποία εισηγήθηκε, ως ενδιάμεση λύση σε περίπτωση που οι δύο βουλευτές δεν παραιτηθούν, να απέχουν από τα καθήκοντά τους, μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Ανέφερε ότι ακόμα και χθες το βράδυ, δημοσιογράφος του Al Jazeera επικοινώνησε μαζί του για να προβεί σε δηλώσεις σχετικά με τις νέες αποκαλύψεις για τα Cyprus Papers, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Ο Γιώργος Περδίκης τόνισε ότι προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα και πως προσβάλλουν το πολιτικό προσωπικό όσα φαίνονται στο επίμαχο βίντεο του αραβικού δικτύου, εάν δεν είναι προϊόν μοντάζ. Είπε ακόμα ότι αρκετά γεγονότα από όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, όπως τα πλαστά ονόματα, οι πολιτογραφήσεις μέσω των συζύγων και η σύσταση εταιρειών κέλυφος, είναι γνωστά και αναφέρονται στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή και το πόρισμα της Επιτροπής Καλογήρου.

Δημήτρης Στρατής