Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε κατάργηση του υφιστάμενου Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.  Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Μετά τη συνεδρία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών κατέθεσαν πρόταση για κατάργηση του παρόντος Επενδυτικού Προγράμματος.

Η πρόταση βασίστηκε στις διαχρονικές αδυναμίες, αλλά και στην καταχρηστική εκμετάλλευση που έτυχαν οι πρόνοιες του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.

Η Κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από τη διορισθείσα Επιτροπή από τον Γενικό Εισαγγελέα, και της έκδοσης των πορισμάτων, θα εξετάσει συνολικά την πολιτική ενθάρρυνσης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

 Ερωτηθείς αν θα υπάρξει στο μέλλον νέο Επενδυτικό Πρόγραμμα, ο κ. Κούσιος είπε ότι «θα εξεταστεί συνολικά από την Κυβέρνηση η κατάσταση για ενθάρρυνση επενδυτών, αλλά δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση επί του παρόντος», προσθέτοντας ότι η μόνη απόφαση που έχει ληφθεί είναι για την κατάργηση του υφιστάμενου Προγράμματος.

Σε ερώτηση για τα όσα δημοσιοποίησε ο Al Jazeera, o Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν θα ήθελα να προβώ σε οποιαδήποτε άλλη δήλωση επί του παρόντος».

Τέλος, ερωτηθείς αν το Υπουργικό Συμβούλιο απασχόλησαν και τα θέματα με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά.