Για ακόμα μια φορά, σημειώθηκαν επεισόδια στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά, ετούτη τη φορά ωστόσο, έλαβαν πολύ περισσότερη έκταση.

Οι συμπλοκές, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα και είχαν ως αποτέλεσμα πέραν των 40 ατόμων στην πλειοψηφία τους από την Νιγηρία να οδηγηθούν στις πρώτες βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Δεν υπήρξε μέχρι στιγμής, αναφορά από την Αστυνομία για πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Στην διαμάχη που ξέσπασε φαίνεται ότι ενεπλάκησαν πέραν των 200 προσφύγων και μεταναστών από διαφορετικές εθνικότητες. Πρόκειται για αψιμαχίες για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, μεταξύ Κογκολέζων και Νιγηριανών που φιλοξενούνται στο Κέντρο.

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι ότι σε κάποιο σημείο άρχισε και ο πετροπόλεμος μεταξύ των αντιμαχόμενων ομάδων και οι καυγάδες συνεχίστηκαν μέχρι τις 8 το πρωί, είχαν δηλαδή διάρκεια πάνω από τρείς ώρες.

Στο «Πουρνάρα» μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες διεξάγουν από το πρωί έρευνες για να διαφανούν τα ακριβή αίτια της αντιπαράθεσης, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα.

Τα άτομα που τραυματίστηκαν μετέφεραν στο νοσοκομείο της Λευκωσίας πέραν των δέκα ασθενοφόρων. Αρκετοί έχουν κτυπήματα στο κεφάλι και εκδορές σε πολλά σημεία του σώματος τους, αφού φαίνεται ότι έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Στο νοσοκομείο κλήθηκαν και ενισχύσεις από νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Έχει πολλές φορές λεχθεί και δημόσια η γενεσιουργός αιτία του προβλήματος που δεν είναι άλλη από τον υπερπληθυσμό που επικρατεί στο Κέντρο Φιλοξενίας. Το γεγονός ότι ζουν εκεί σε συνθήκες εγκλεισμού, άνθρωποι από διαφορετικές και πολλές φορές αντιμαχόμενες εθνότητες, συμβάλει στην υπόθαλψη της έχθρας μεταξύ τους.

Πέραν της μεταφοράς μερικών εκατοντάδων ατόμων στο Κέντρο Φιλοξενίας Λίμνες ωστόσο, δεν έχει αλλάξει κάτι σε ότι αφορά την αποσυμφόρηση του κέντρου από τις μερικές χιλιάδες που διαβιούν εκεί.