Περαιτέρω χαλαρώσεις για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς των κορωνοϊού στην Κύπρο, αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, του οποίου θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Η συνεδρία ξεκίνησε στις 09:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αναμένεται να εγκριθούν συντηρητικές χαλαρώσεις, που θα αφορούν στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, τα μέτρα που θα αποφασιστούν σήμερα, θα διαρκέσουν μέχρι τις 24 Απριλίου, μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η επιστροφή των μαθητών των Γυμνασίων, στις 2 Απριλίου, στα θρανία τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η αύξηση του αριθμού ατόμων σε γυμναστήρια και φροντιστήρια.

Σε σχέση με τα γυμναστήρια και τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, προκρίνεται η αύξηση αριθμού των ατόμων που θα μπορούν να έχουν ταυτόχρονη παρουσία, αναλόγως των τετραγωνικών κάθε χώρου.

Επίσης, προκρίνεται η αύξηση του αριθμού ατόμων στα ιδιωτικά φροντιστήρια, με έξι αντί τέσσερις μαθητές εντός της αίθουσας.

Ωστόσο, κάποια ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, αφού υπάρχουν δύο σχολές σκέψης και τελικές αποφάσεις γι’ αυτά που ενδεχομένως να ληφθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

Αυτό που αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, είναι η αύξηση των μηνυμάτων sms από δύο σε τρία μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των πολιτών παραμένει μέχρι τις 11 το βράδυ, καθώς επίσης δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σε σχέση με τους περιορισμούς των μετακινήσεων σε σπίτια.

Σε ό,τι αφορά τους χώρους εστίασης, δεν αναμένονται αλλαγές σε αυτή τη φάση ενώ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το ζήτημα του ανοίγματος των εσωτερικών χώρων θα τεθεί στο τραπέζι, μετά τις 24 Απριλίου.

Επιπλέον, αλλαγή δεν αναμένεται ούτε στην αύξηση του αριθμού των πιστών στις εκκλησίες, η οποία μετατίθεται για μετά τις 24 Απριλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα ακολουθήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Σημειώνεται ότι χθες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε δύο θανάτους και 439 νέα περιστατικά COVID-19 από 42.257 τεστ ανίχνευσης, με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται σε 1,04%.