Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα σε Λεμεσό και Πάφο, πέρασε η Αστυνομία χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που γίνονται στο πλαίσιο του διατάγματος για αποτροπή διεξαγωγής διαδηλώσεων και πρόκλησης επεισοδίων.

Στην Λεμεσό συνελήφθη στις 6 και 30 χθες το απόγευμα 23χρονος στην Πλατεία Διοικητηρίου,  ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία κατευθύνθηκε προς τα μέλη αστυνομικής αντιοχλαγωγικής ομάδας που βρισκόταν στην περιοχή και έριξε προς τους αστυνομικούς μία κροτίδα η οποία εξερράγη μπροστά τους.

Στις 10 και 30 το βράδυ συνελήφθη 54χρονος ο οποίος άρχισε φωνάζοντας να εξυβρίζει αστυνομικούς που βρίσκονταν στην περιοχή. Ο 54χρονος τέθηκε υπό κράτηση βάσει δικαστικού εντάλματος για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Συνελήφθη κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερη στην Πάφο 41χρονη για την οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν η δικαιούχος χρήστης του λογαριασμού πλατφόρμας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που προέτρεπε το κοινό σε μαζική συγκέντρωση χθες στις πέντε το απόγευμα σε όλες τις επαρχίες.

Η Αστυνομία στην Πάφο συνέλαβε δύο νεαρούς ηλικίας 23 και 20 χρόνων, για το αδίκημα της δημόσιας εξύβρισης. Οι νεαροί κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.