“Σε συνέχεια του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας ημερ. 19 Μαρτίου 2020, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας με Αριθμό 107, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι από τις 06:00 π.μ της 20ης Μαρτίου 2020 και με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας, την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και για την προστασία των επαγγελματιών υγείας που εργάζονται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και θα κληθούν να αναλάβουν τον πρωταρχικό ρόλο της διαχείρισης των περιστατικών που ενδέχεται να νοσήσουν βαριά  από τον κορωνοϊό, κατόπιν συνεννόησης με τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, έχει αποφασιστεί όπως τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν παραταθούν για ακόμη 72 ώρες», αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση του ΟΚΥΠΥ.
 
Διευκρινίζεται ότι τα ΤΑΕΠ των Γενικών Νοσοκομείων Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας για τις επόμενες 72 ώρες και θα εξυπηρετούν περιστατικά, κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία ασθενοφόρων και το ΚΕΚΑ, που δεν μπορεί να διαχειριστεί ο ιδιωτικός τομέας.
 
Η Καρδιοχειρουργική και η Αγγειοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους και θα παρέχουν υπηρεσίες σε επείγοντα περιστατικά.
 
«Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας θα σας ενημερώνει για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη», αναφέρεται.
 
«Κάνουμε έκκληση στον κάθε ένα να συμπεριφέρεται υπεύθυνα και να ακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, για την προστασία της υγείας όλων μας», τονίζει ο ΟΚΥΠΥ.