Να παρατείνει τη διορία για την αμερικανική συνδρομή της επιχείρησης εκκένωσης της Καμπούλ πέρα από την 31η Αυγούστου, θα πιέσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των ηγετών των χωρών του G7 την Τρίτη.

Την τηλεδιάσκεψη προανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Τζόνσον μέσω Twitter, γράφοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας η διεθνής κοινότητα να εργαστεί από κοινού για να διασφαλίσει ότι θα γίνουν ασφαλείς εκκενώσεις, ότι θα αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση και ότι θα στηριχθεί ο αφγανικός λαός στην εξασφάλιση των κερδών των τελευταίων 20 ετών.

Μετά από την ενημέρωση για τις προθέσεις του Βρετανού Πρωθυπουργού από την Ντάουνινγκ Στριτ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Τζέιμς Κλέβερλι, επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από το Λευκό Οίκο να συνεχιστεί η επιχείρηση εκκένωσης και μετά τον Αύγουστο. Το αίτημα έχει υποβληθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ και τον Υπουργό Άμυνας Μπεν Γουάλας, στους ομολόγους τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε την Κυριακή ότι γίνονται συζητήσεις για παράταση της επιχείρησης εκκένωσης, προσθέτοντας πάντως ότι ελπίζει κάτι τέτοιο να μη χρειαστεί.