Την ερχόμενη άνοιξη, εφόσον ολοκληρωθούν διάφορες μελέτες, αναμένεται να αρχίσουν τα έργα για την πολυαναμενόμενη κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς.

Το Κανάλι 6 απευθύνθηκε για το θέμα στη διεύθυνση των δημοσίων έργων, μετά από ερωτήματα ακροατών.

Η αρμόδια λειτουργός των δημοσίων έργων, Ξένια Κλεάνθους, ανέφερε ότι η εφαρμογή της σύμβασης για κατασκευή του δρόμου, η οποία υπογράφηκε τον περασμένο Μάιο, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εξήγησε ότι ετοιμάζεται αυτή την περίοδο μελέτη, ενώ γίνονται και διάφορες τεχνικές έρευνες από την ανάδοχο εταιρεία η οποία ανέλαβε τη μελέτη και κατασκευή του έργου.

Παράλληλα, όπως πληροφορηθήκαμε, καταβάλλεται προσπάθεια για καθορισμό χώρων όπου θα γίνει απαλλοτρίωση τεμαχίων για απόθεση πλεοναζόντων υλικών που θα περισσέψουν από τις εκσκαφές.

Με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα εργασιών, υπολογίζεται ότι τα έργα θα αρχίσουν μέσα στην άνοιξη και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 3,5 χρόνια από τον περασμένο Μάιο όταν υπογράφηκε η σύμβαση.

Σε δηλώσεις του στον Σταθμό μας, ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς, Γιώτης Παπαχριστοφή, συνέστησε υπομονή και ανέφερε ότι οι πρώτοι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης αφορούν μελέτες από την εταιρεία, οι οποίες πρέπει να εγκριθούν από τα δημόσια έργα με βάση και τους όρους των προσφορών.

Σημειώνεται ότι το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλεως σε πρώτη φάση αφορά κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων κυκλοφορίας από τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, παρά την Αγία Μαρινούδα μέχρι το Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ. Επίσης, προβλέπεται η προμελέτη για αναβάθμιση του σε αυτοκινητόδρομο τεσσάρων λωρίδων σε μελλοντική φάση.