Με σοβαρότερη την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης, παραπέμφθηκαν σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 23 Ιανουαρίου 2024, τα τέσσερα πρόσωπα που συνελήφθηκαν σε σχέση με την δολοφονία του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου.

Πρόκειται για 41χρονο, 44χρονο, 22χρονο και 21χρονο, οι οποίοι το πρωί οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στο χώρο του δικαστηρίου βρέθηκαν και πάλι συγγενείς και φίλοι του Θανάση Καλογερόπουλου.

Το δικαστήριο, αφού ανέφερε ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται κατηγορίες που δεν μπορούν να δικαστούν συνοπτικά, παρέπεμψε τους τέσσερις σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 23 Ιανουαρίου 2024.

Η υπεράσπιση ζήτησε χρόνο για να αγορεύσει, σε σχέση με την κράτηση τους μέχρι την έναρξη εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς όπως ανέφερε, δεν έχει παραλάβει συγκεκριμένο μαρτυρικό υλικό.

Επιπρόσθετα, οι δικηγόροι των τεσσάρων κατηγορούμενων έκαναν λόγο για αδιαφορία στο να παρασχεθεί στους ίδιους ασφάλεια, με αποτέλεσμα να δέχονται προπηλακισμούς κατά την προσέλευση τους στο δικαστήριο.

Με τη σύμφωνη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας, το δικαστήριο ανέβαλε την διαδικασία αγορεύσεων για το θέμα κράτησης τους για την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου (11:00), ενώ μέχρι τότε θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ