Επί τόπου στον χώρο όπου προορίζεται να γίνει το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, παραμένουν κάτοικοι των κοινοτήτων της περιοχής μέχρις ότου αποτρέψουν την εγκατάσταση του.

Δηλώνουν ότι η διαμαρτυρία τους, που άρχισε από το πρωί θα συνεχιστεί επ΄αόριστον μέχρι να εισακουστούν.

Η εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει», Άντρη Βασιλείου, ανέφερε ότι κάτοικοι έχουν εγκατασταθεί στον χώρο.

«Θα είμαστε συνέχεια εκεί ώστε να μην αρχίσουν ξανά οι εργασίες. Σταματήσαμε το πρωί τον εκσκαφέα και δεν θα επιτρέψουμε ξανά τη λειτουργία του».

Στον χώρο, σημείωσε, υπάρχει μικρή αστυνομική δύναμη, γύρω στους τέσσερις αστυνομικούς.

Η κ. Βασιλείου κατήγγειλε την «υπέρμετρη», όπως ανέφερε, βία που άσκησε η Αστυνομία το πρωί. «Άκουσα τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, ότι η Αστυνομία ήρθε για τη διαμαρτυρία. Η αστυνομική δύναμη ήρθε μετά από οδηγίες για να προστατεύσει την εταιρεία για να ξεκινήσει τις εργασίες για εγκατάσταση του ασφαλτικού. Άνδρες της ΜΜΑΔ έδειξαν υπέρμετρη βία προς τον κόσμο», υποστήριξε.

Ερωτηθείσα αν θα κλείσουν τον δρόμο Κάτω Μονής προς Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, ανέφερε πως αν χρειαστεί θα τον κλείσουν.

«Προς το παρόν θα είμαστε εκεί να εποπτεύουμε να μην μπουν μέσα στον χώρο για να ξεκινήσουν τις εργασίες και οποιαδήποτε στιγμή κρίνουμε ότι θα πρέπει να κλείσει ο δρόμος θα τον κλείσουμε», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ