Την ερχόμενη Δευτέρα επαναρχίζει η παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας στις αποθήκες της αρχής Λιμένων, παρά το λιμάνι Λεμεσού, για αποστολή της στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Οι αποθήκες θα παραμείνουν κλειστές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο διευθυντής του λιμανιού Λεμεσού, Παναγιώτης Αγαθοκλέους, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν θα παραληφθεί οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια. «Η παραλαβή ανθρωπιστικής βοήθειας θα επαναρχίσει την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη. Μέχρι τότε θα ξεκαθαρίσει και πως θα μεταφερθεί στις πληγείσες περιοχές, καθώς αναμένουμε οδηγίες από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας» ανέφερε ο κ. Αγαθοκλέους. 

Είδη ρουχισμού, προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν όλες αυτές τις μέρες στα κέντρα συλλογής που λειτουργούν ανά το παγκύπριο, έφτασαν με φορτηγά της Εθνικής Φρουράς, στις αποθήκες της εταιρείας «Αμαθούς Αιγέας» υπό τον συντονισμό της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

«Η Αρχή Λιμένων Κύπρου βρίσκεται σε συνεργασία με τον Επίτροπο του Πολίτη, την Εθνική Φρουρά, την Πολιτική Άμυνα και την εταιρεία Αμαθούς Αιγέας, που παραχώρησε τον χώρο για να γίνει η συγκέντρωση και η διαλογή της βοήθειας και να ετοιμαστεί προς αποστολή στους σεισμόπληκτους», επανέλαβε ο κ. Αγαθοκλέους.