Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Έλληνας Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 39 πολίτες.

Όπως δήλωσε ο κ. Καραμανλής, η παραίτησή του συνιστά, κατά τον ίδιο, «ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα» και ανάληψη ευθύνης για τα «διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος».

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος», ανέφερε ο κ. Καραμανλής, στη δήλωσή του.

Όπως υποστήριξε, «παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα». «Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά», επισήμανε ο ίδιος.

«Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη», υπογράμμισε. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Καραμανλής δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

«Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος», εξήγησε ο ίδιος.

«Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ