Δύο Κύπριοι πολίτες συγκαταλέγονται στους αγνοούμενους του δυστυχήματος στην Ελλάδα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να έχει δώσει εντολές όπως ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, επικοινωνήσει με τις οικογένειες και θέσει στη διάθεση τους τις Υπηρεσίες του κράτους για παροχή βοήθειας.

Στο μεταξύ, οι σημαίες στο Προεδρικό και όλα τα κυβερνητικά κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες ως ένδειξη βαρύτατου πένθους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, «η Κυπριακή Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ότι ανάμεσα στους αγνοούμενους του τραγικού δυστυχήματος συγκαταλέγονται και δύο Κύπριοι πολίτες, η ταυτότητα και η τύχη των οποίων δεν έχει ακόμη διακριβωθεί».

Με εντολές του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, προστίθεται, «ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις οικογένειες των δύο αγνοούμενων Κυπρίων, στη διάθεση των οποίων έθεσε τις Υπηρεσίες του κράτους, αλλά και τη Διπλωματική Αποστολή της Δημοκρατίας στην Αθήνα, για να τους παράσχουν βοήθεια με οποιονδήποτε τρόπο χρειαστούν, καθώς και για συνδρομή σε σχέση με τη μετάβαση τους στην Ελλάδα».

«Για τη διαχείριση του περιστατικού, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι από την πρώτη στιγμή σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές», συνεχίζει η ανακοίνωση της Προεδρίας.

«Για το τραγικό περιστατικό, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έδωσε οδηγίες όπως οι σημαίες της Δημοκρατίας κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα κυβερνητικά κτήρια και στο Προεδρικό Μέγαρο, εις ένδειξη βαρύτατου πένθους», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ