Έντονες αντιδράσεις και αντιπαράθεση στο εσωτερικό έφερε η συμπερίληψη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ενδελεχείς έρευνες όσον αφορά τις αποκαλύψεις των Pandora Papers.

Το ΑΚΕΛ και το Κίνημα Οικολόγων ζητούν με ανακοινώσεις τους την παραίτηση του Προέδρου Αναστασιάδη. Πιο συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι η ονομαστική αναφορά στον Προέδρου στο χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου ήρθε να προστεθεί σε όλες τις υποθέσεις χρόνων διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος που τον βαραίνουν. Ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου, προστίθεται έγιναν συνεργοί στον διασυρμό της χώρας προσπαθώντας μάταια να μπλοκάρουν τη συζήτηση.

Καλούμε τον Πρόεδρο σε παραίτηση αναφέρεται σε ανακοίνωση των Οικολόγων καθώς σημειώνεται, είναι φως φανάρι ότι υπάρχει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφέροντος και διαπλοκή του ιδίου και της διακυβέρνησης του στο θέμα των παράνομων πολιτογραφήσεων ξένων μεγιστάνων.

Το ΔΗΚΟ τονίζει ότι η συμπερίληψη του ονόματος του Προέδρου, στο ψήφισμα που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας σε βάθος έρευνα από τα κράτη-μέλη για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στα “Pandora Papers” και ταυτόχρονα η εξέταση του ενδεχομένου λήψης νομικών μέτρων εναντίον της Κύπρου, αποτελεί μελανή σελίδα για την χώρα.

Από την πλευρά του ο ΔΗΣΥ κάνει λόγο για απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης της χθεσινής απόφασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από κόμματα στο εσωτερικό της χώρας. Μοναδικός σκοπός και είναι η επίθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσθέτει σημειώνοντας ότι οι επικριτές του συμψηφίζουν την ονομαστική αναφορά προς το πρόσωπό του με άλλους πολιτικούς που ίδρυσαν υπεράκτιες εταιρείες για τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων. Οι συγγραφείς της έρευνας δεν εμπλέκουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε τέτοιες υποθέσεις, κάτι που τονίζει και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ο ΔΗΣΥ.