Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας προχώρησαν σήμερα οι μαθητές της Τεχνικής Σχολής Α’ στην Λευκωσία.

Οι μαθητές βγήκαν το πρωί έξω από το σχολείο κρατώντας πλακάτ και πανό και ζήτησαν με συνθήματα την παραίτηση του διευθυντή του σχολείου καταγγέλλοντας ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς μοιράζει αποβολές στα παιδιά χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ενώ πολλές φορές, φαίνεται πως η δικαιολογία παραμένει αδιευκρίνιστη.

Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο φαίνεται ότι επικρατεί εδώ και ημέρες τεταμένη ατμόσφαιρα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συνεχείς αντιπαραθέσεις και επεισόδια μεταξύ μαθητών, καθηγητών και γονέων.

Το ποτήρι της αντιπαράθεσης ξεχείλισε όταν τρία παιδία τέθηκαν σε τετραήμερη αποβολή, χωρίς να τους έχει κοινοποιηθεί η αιτιολογία. Τα παιδιά οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου.

Μετά από τα γεγονότα αυτά το Υπουργείο Παιδείας διόρισε ερευνώντα λειτουργό για διερεύνηση των καταγγελιών ομάδας μαθητών και γονέων του σχολείου, για κατάχρηση εξουσίας από πλευράς του διευθυντή.

Σε μια άλλη εξέλιξη έκτροπα σημειώθηκαν σε δημοτικό σχολείο στην Λακατάμεια χθες το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια μαθημάτων των κρατικών ινστιτούτων επιμόρφωσης, ομάδα νεαρών εισήλθε στο σχολείο. Έριξαν λεμόνια προς αίθουσα όπου γινόταν μάθημα. Προκάλεσαν ζημιές σε γλάστρες του σχολείου, ενώ κτυπήθηκε και μια γυναίκα η οποία δεν τραυματίστηκε. Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή πριν από την άφιξη της Αστυνομίας.