Μία τεράστια ανάγκη της κυπριακής αγοράς σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια έρχεται να καλύψει το νέο ιδιωτικό σχολείο, το οποίο ανεγέρθηκε σε χρόνο ρεκόρ, στη Λεμεσό.

Πρόκειται για το The Island Private School of Limassol το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Παλώδιας, σε ένα πολύ προνομιακό σημείο της Λεμεσού, στον δρόμο Λεμεσού-Τροόδους, μετά το αθλητικό κέντρο Σπύρος Κυπριανού.

Το σχολείο ολοκληρώθηκε σε μόνο τέσσερις μήνες από την εταιρεία Cyfield και το κόστος κατασκευής του ανήλθε στα δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του εκπαιδευτηρίου, τα μισά σχολικά κτήρια μεταφέρθηκαν από έξι πλοία από την Ελλάδα και συναρμολογήθηκαν σε διάστημα πέντε εβδομάδων.

Η οικοδομική άδεια αξίζει να αναφερθεί ότι λήφθηκε σε μόλις οκτώ ημέρες.

Το διεθνές αγγλόφωνο σχολείο, φιλοξενεί πέραν των 700 μαθητών από 30 χώρες και περισσότερα από 10 άτομα που είναι καθηγητές και προσωπικό.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κάθοδο στην Κύπρο εταιρειών και επαγγελματιών, ήταν επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα σχολείο το οποίο να μπορεί να καλύψει το κενό που υπάρχει σε ξένα εκπαιδευτήρια στην πόλη της Λεμεσού.

Το ιδιωτικό σχολείο εξασφάλισε πιστοποιήσεις ως σχολή προδημοτικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο έργο περιλαμβάνονται σημαντικές υποδομές, ανάμεσά τους πέντε εργαστήρια, δύο στούντιο τέχνης, πισίνα, αλλά και χώρους για εξωτερική και εσωτερική άθληση.

Το αγγλόφωνο σχολείο αναμένει ότι μέχρι το 2024 θα έχει πάνω από 1.600 μαθητές.

Τα εγκαίνια του The Island Private School of Limassol θα γίνουν αύριο Σάββατο στις 5 και 30 το απόγευμα και θα περιλαμβάνουν ξενάγηση του σχολείου καθώς και μικρή παρουσίαση για το όραμα των ιδιοκτητών.

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινο .