Σε αστυνομικό τμήμα στις ελεύθερες περιοχές είχε μεταβεί νεαρός άνδρας ο οποίος προέβηκε σε διάφορους ισχυρισμούς σε σχέση με την φερόμενη ως υπόθεση φόνου 16χρονης, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στα κατεχόμενα. Λίγη ώρα αργότερα, οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας παρέδωσαν στην «αστυνομία» των κατεχομένων τον νεαρό. 

Σύμφωνα με λειτουργό του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, άνδρας νεαρής ηλικίας ο οποίος ήρθε από τα κατεχόμενα παρουσιάστηκε μετά τις 17:00 σε αστυνομικό τμήμα και προέβηκε σε διάφορους ισχυρισμούς σε σχέση με την υπόθεση.

Η Αστυνομία, αφού εξακρίβωσε την ταυτότητά του, ενημέρωσε τις τουρκοκυπριακές «αρχές» και λίγο πριν τις 7:30 αργά το απόγευμα της Τετάρτης, τον παρέδωσε στην «αστυνομία» των κατεχομένων. 

Υπενθυμίζεται ότι το άψυχο σώμα της 16χρονης Ζεχιέ Χελίν Ρεσούρ εντοπίστηκε σε μια ανεγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή Long Beach, στο κατεχόμενο Τρίκωμο.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, από αυτοψία στη σορό διαπιστώθηκε ότι η νεαρή χτυπήθηκε στο κεφάλι με σκληρό αντικείμενο.

Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι βρέθηκαν ίχνη που δείκνυαν ότι το άψυχο σώμα της νεαρής μεταφέρθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε, ενώ στο αυτοκίνητο του φίλου της βρέθηκαν κηλίδες αίματος. Το όχημα εντοπίστηκε στην περιοχή της κατεχόμενης Δερύνειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ