Παραδίδεται την ερχόμενη Κυριακή στην κυκλοφορία το τμήμα του νέου παρακαμπτήριου δρόμου Γερμασόγειας (Λεωφόρος Μίκη Θεοδωράκη) από την οδό Μύλου μέχρι την οδό Ισαβέλλας συνολικού μήκους 1.5χλμ. περίπου.

Το νέο τμήμα αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας, νέα πεζοδρόμια, οδικό φωτισμό, ράμπες για ΑΜΕΑ, εξοπλισμό δρόμου, υπογειοποίηση  υπηρεσιών κοινής ωφελείας, πέντε ισόπεδες διαβάσεις πεζών τύπου zebra, μία υπερυψωμένη διάβαση πεζών τύπου zebra, μία φωτοελεγχόμενη διάβαση πεζών τύπου pelican (παρά την οδό Κώ), μία υπερυψωμένη συμβολή παρά τις οδούς Ψαρών/Αγίου Γεωργίου και Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, κυκλικό κόμβο στη συμβολή του με την οδό Πατρών (ανατολικά της οδού Αγίας Παρασκευής) και σήμανση/σηματοδότηση.

Την Κυριακή θα ξεκινήσουν και οι κατασκευαστικές εργασίες της επόμενης φάσης του Έργου, η οποία θα έχει διάρκεια 6 μήνες και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανακατασκευή/αναβάθμιση τμήματος του δρόμου της οδού Αγίας Παρασκευής μήκους 400μ. μέχρι το νότιο μέρος του κυκλικού κόμβου Γερμασόγειας, την ανακατασκευή της  οδού Μύλου και την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή της νέας Λεωφόρου  Μίκη Θεοδωράκη με τις οδούς Αγίας Παρασκευής και Μύλου.

Κατά τις κατασκευαστικές εργασίες της φάσης αυτής θα ισχύουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές διευθετήσεις:

(α)    Η συμβολή των οδών Αγίας Παρασκευής και  Μύλου θα είναι κλειστή και το τμήμα της οδού Αγίας Παρασκευής νότια της οδού Τηλλυρίας θα λειτουργεί προσωρινά ως αδιέξοδος δρόμος. Η διακίνηση από/και προς τη Γερμασόγεια και από/και προς τη Λεμεσό θα γίνεται μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και των συνδέσεων του με την οδό Αγίας Παρασκευής από τις οδούς Ισαβέλλας, Πατρών και Τηλλυρίας. Η πρόσβαση της οδού Αγίας Παρασκευής με κατεύθυνση προς Λεμεσό αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία περί το τέλος Οκτωβρίου 2022.

 (β)   Η οδός Μύλου θα είναι κλειστή και το ανατολικό της τμήμα, από τη συμβολή της με την οδό Ποταμιάς, θα λειτουργεί προσωρινά ως αδιέξοδος δρόμος για την εξυπηρέτηση των εμπορευομένων και των περιοίκων.

(γ)    Η διακίνηση από/προς Μουτταγιάκα θα μπορεί να γίνεται μέσω της οδού Ποταμιάς (ανατολικά) ή μέσω του νέου παρακαμπτήριου δρόμου και της οδού Αγίου Γεωργίου.