Τρίωρη στάση εργασίας των εργαζόμενων του δημόσιου, του ημιδημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για το θέμα της ΑΤΑ, πραγματοποιείται σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα . Το συνδικαλιστικό κίνημα θέλει να στείλει μήνυμα για πλήρη αποκατάσταση του θεσμού. Από τη στάση εργασίας θα επηρεαστούν όλοι σχεδόν οι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας.
Ενόψει της πανσυνδικαλιστικής στάσης εργασίας έγιναν κάποιες διευθετήσεις όσον αφορά τα σχολεία, καθώς και ουσιώδεις υπηρεσίες, ωστόσο, η ταλαιπωρία αναμένεται αναπόφευκτη για κάποιους, δεδομένου ότι τα λεωφορεία δεν θα λειτουργήσουν για ένα τρίωρο, ενώ από τα μέτρα θα επηρεαστούν και πτήσεις από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια.

Ποιοι και πως επηρεάζονται

Απο την στάση εργασίας επηρεάζονται συντολικά είκοσι-δύο πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
Ο αεροπορικές εταιρείες έχουν ειδοποιήσει τους επιβάτες τους για τον επαναπρογραμματισμό των πτήσεων.
Επίσης η Αρχή Λιμένων ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, για την σφαλή λειτουργία των λιμανιών και οτι τα εργοτάξια της Αρχής παγκύπρια θα λειτουργούν με το κατ’ ελάχιστο όριο προσωπικού.
Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων, ανακοίνωσε οτι αν και δεν συμμετέχει στη στάση εργασίας,στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την ΑΤΑ.

Πως θα λειτουργήσουν σχολεία και νοσηλευτήρια

Απο την τρίωρη στάση εργασίας επηρεάζεται, μεταξύ άλλων, η λειτουργία των σχολείων και των νοσοκομείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα τα νοσηλευτήρια.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε οτι στα Λύκεια, όπου συνεχίζονται οι εξετάσεις τετραμήνου, η γραπτή αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πριν από τις 12 το μεσημέρι.
Στα Γυμνάσια οι μαθητές θα σχολάσουν στις δώδεκα.
Ειδικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παραμείνει στα σχολεία με τους μαθητές μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.
Ακολούθως οι εκπαιδευτικό προσωπικό θα συμμετάσχει στην απεργία.
Τα λεωφορεία θα βρίσκονται στα σχολεία στις έντεκα και 30 το πρωί, ώστε να εκτελέσουν τα δρομολόγια επιστροφής των μαθητών.