Το νέο κόμμα που έχει ιδρυθεί θα είναι επιτυχημένο μόνο αν πείσει τους πολίτες να συμμετέχουν στην πολιτική, δήλωσε στην εκπομπή του Σταθμού μας «Ελεύθερα κι Ωραία» ο Πάνος Παρράς, εκ των αντιπροέδρων του Βόλτ Κύπρος.

Ο κ. Παρράς σημείωσε ότι το Βολτ στην Κύπρο είναι μέρος ενός πανευρωπαϊκού κινήματος, με κοινές και βασικές αρχές, που στοχεύει στη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου, το οποίο θα επηρεάσει τις πολιτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η καινοτομία που εντάσσει το Βόλτ, είπε, είναι οι σύγχρονες δομές, όπως η ισότητα φύλων στις δομές του κόμματος και η χρήση της τεχνολογίας. Βασική επιδίωξη του κόμματος, τόνισε ο κ. Παρράς, είναι να υπάρξουν θεσμοθετημένες πολιτικές που θα διορθώνουν ανισότητες.

Η δεύτερη αντιπρόεδρος του κόμματος, Ανδρομάχη Σοφοκλέους, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι σύνθετα προβλήματα, όπως η κλιματική αλλαγή, η άνοδος της ακροδεξιάς, η στεγαστική πολιτική και το κόστος ζωής, μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με ένα ευρύτερο όραμα.

Οι διάφορες προκλήσεις, σημείωσε η κ. Σοφοκλέους δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από μια ημιτελή κατάσταση σημειώνοντας ότι το 87% των νομοθεσιών στην Κύπρο καθορίζονται σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.