Αρχίζει επίσημα την λειτουργία του το ερχόμενο Φθινόπωρο, το Πανεπιστήμιο Λεμεσού, το οποίο αποτελεί την μετεξέλιξη της πρώτης αναγνωρισμένης μεταπτυχιακής Σχολής Επιχειρήσεων στην Κύπρο, CIIM.

Το Πανεπιστήμιο θα προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά ακαδημαϊκά προγράμματα σε τρείς σχολές ενώ αναμένεται σε κατοπινό στάδιο να ιδρυθούν και άλλες.

Φέτος, πρώτη χρονιά της λειτουργίας του, στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού αναμένεται να φοιτήσουν γύρω στους 700 φοιτητές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο πρύτανης Θεόδωρος Παναγιώτου ανέφερε ότι φιλοδοξία τους είναι το Πανεπιστήμιο Λεμεσού να καταστεί το κατεξοχήν ερευνητικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Κύπρου, και για τον σκοπό αυτό θα επενδύσουν σε καθηγητές του εξωτερικού, που έχουν σημαντικές διακρίσεις στον τομέα της έρευνας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πανεπιστήμιο Λεμεσού έχει στα σκαριά να δημιουργήσει νέες υποδομές με φοιτητικές εστίες και πολλές άλλες χρήσεις, στο δρόμο Λεμεσού – Πατρών, απέναντι από το ιδιωτικό σχολείο Heritage, και αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2026.

Όσον αφορά στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στη Λεμεσό, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λεμεσού ανέφερε ότι προβαίνουν σε διάφορες ενέργειες για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν στέγη στους φοιτητές τους, μέχρι την ολοκλήρωση των δικών τους φοιτητικών εστιών.