Την στήριξη της κυβέρνησης στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση, μετέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στους αρχηγούς και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, σε σημερινή έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά την σύσκεψη ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι λιγότερο από εκατό ημέρες πριν από την εφαρμογή της νομοθεσίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ανησυχεί για επιμέρους ζητήματα ωστόσο παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή του νόμου για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Ιωάννου κάλεσε σε συστράτευση τη Βουλή και τους τοπικούς άρχοντες για να υπερπηδηθούν τα όποια προβλήματα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, επανέλαβε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη 87 δημόσιων λειτουργών για στελέχωση των πολεοδομικών αρχών και εξακολουθεί να «πιέζει» για να λυθούν ζητήματα που αφορούν στα Προσωρινά Συμβουλια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις όλων των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων οι οποίοι τόνισαν ότι η μεταρρύθμιση ήρθε για να μείνει και αυτό που επείγει τρείς μήνες πριν τις εκλογές είναι άπαντες να εργαστούν για την υλοποίηση της.

Στην συνεδρία δεν παρέστη η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου με τον βουλευτή του κόμματος Νίκο Σύκα να αιτιολογεί την απουσία της, με το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα της. Η απουσία της κ. Δημητρίου από τη σύσκεψη στο Προεδρικό ωστόσο, ερμηνεύεται και ως ενόχληση της Προέδρου της Βουλής επειδή ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε σύσκεψη, για το ίδιο θέμα με σύσκεψη που είχε συγκαλέσει η ίδια στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη.