Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα λειτούργησαν σήμερα τα 735 σχολεία της χώρας μας, λαμβάνοντας υπόψιν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Σήμερα προσήλθαν στα σχολεία μας 107 χιλιάδες μαθητές και 13 χιλιάδες εκπαιδευτικοί.

Το πρωί ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου,  επισκέφθηκε πρώτα το Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του είπε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα ενώ, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν έξω από σχολεία, ανέφερε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους πιο νωρίς. «Είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δούμε με τους συμβούλους της Κυβέρνησης» επεσήμανε, αλλά πρόσθεσε ότι αναμένουν και τη συνεργασία των γονιών.

Όσον αφορά στη χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς, που έχουν ως αίτημα τη μη χρήση της κατά τη διδασκαλία, ο Υπουργός Παιδείας είπε πως υπάρχει διάταγμα που ισχύει για όλους και θα πρέπει να εφαρμοστεί.

Είπε, ωστόσο, ότι γνωρίζουν τις δυσκολίες της χρήσης μάσκας τόσο από τους μαθητές όσο και από τους Καθηγητές, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

Στη συνέχεια ο Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Σταυρού και, όπως δήλωσε και εκεί, ήταν όλα άρτια οργανωμένα. Μεταξύ άλλων, ο κύριος Προδρόμου τόνισε πως έρχεται ο χειμώνας και πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Σχολικών Εφορειών και Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, δεν παρουσιάστηκαν, μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα προβλήματα κατά τις πρώτες ώρες της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως ανέφερε ο κύριος Έλληνας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με διευθύνσεις σχολείων της Λεμεσού καθώς και Προέδρους Σχολικών Εφορειών παγκύπρια και, όπως φαίνεται, «είναι όλα μια χαρά, δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρωί μαθητές σε σχολεία της Λευκωσίας και της Λεμεσού έριξαν καπνογόνα και κροτίδες σε σχολικά κτήρια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση.