Ομαλά κυλά σήμερα το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού στη Λεμεσό, μετά τον συνωστισμό και την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες εκατοντάδες πολίτες.

Από το πρωί εφαρμόστηκαν έκτακτά μέτρα στον χώρο, με ενίσχυση του προσωπικού και τοποθέτηση μιας ακόμη τέντας για σκίαση στον εξωτερικό χώρο.

Στο εμβολιαστικό κέντρο μεταβήκαμε το πρωί και όπως μας ανέφεραν πολίτες τα ραντεβού σήμερα διεξάγονται κανονικά στην ώρα τους.

Στο μεταξύ, ο Aναπληρωτής Διευθυντής των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, Ευαγόρας Ταμπούρης, σε σημερινές του δηλώσεις παραδέχθηκε ότι ο λόγος που υπήρξε χτες αυτή η μεγάλη ταλαιπωρία του κοινού στο Σπύρος Κυπριανού, ήταν γιατί είχαν διευθετηθεί περισσότερα ραντεβού από αυτά που μπορεί να εξυπηρετήσει το κέντρο. Είχαν διευθετηθεί, όπως είπε, σχεδόν 3900 ραντεβού, ενώ κανονικά η δυνατότητα του εμβολιαστικού κέντρου είναι γύρω στα 1900.

Ο κ. Ταμπούρης απολογήθηκε στο κοινό για την χθεσινή ταλαιπωρία και επεσήμανε ότι όλοι όσοι είχαν προγραμματισμένο ραντεβού για εμβολιασμό, πραγματοποιήθηκε κανονικά. Όπως εξήγησε σήμερα ρυθμίστηκαν όλα τα προβλήματα και όλα προχωρούν κανονικά.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ότι όσα απαράδεκτα συνέβησαν χθες στο Σπύρος Κυπριανού, με αποτέλεσμα την αφάνταστη ταλαιπωρία εκατοντάδων πολιτών, δεν πρέπει να επαναληφθούν.

«Δυστυχώς οι εικόνες συνωστισμού και χάους που παρατηρήθηκαν πρέπει να προβληματίσουν τους αρμόδιους, γιατί πέραν της αναστάτωσης που επέφεραν στη διαδικασία της εμβολιαστική κάλυψης, εκθέτουν και τη χώρα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Λεμεσού στην προσπάθεια του να βοηθήσει στην πιο εύρυθμη και γρήγορη διαδικασία των εμβολιασμών έχει κάνει πρόταση στο Υπουργείο Υγείας για λειτουργία του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου Πάνος Σολομωνίδης ως Εμβολιαστικό Κέντρο.