Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην επαρχία Λεμεσού. Τα πύρινα μέτωπα μαίνονται στο κρατικό δάσος μεταξύ των χωριών Ακρούντας – Διερώνας.

Οι προσπάθειες πυρόσβεσης γίνονται με επίγεια μέσα καθώς τα εναέρια σταμάτησαν τις πτήσεις τους με το που έπεσε το σκότος.  Στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στο κοινοτικό γήπεδο του χωριού Διερώνας, εξακολουθεί να βρίσκεται ο Υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος ο οποίος με τους επικεφαλής  των υπηρεσιών που εργάζονται για την κατάσβεση της φωτιάς συντονίζουν την επιχείρηση. 

Το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα δύσκολο και οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η έκταση της πυρκαγιάς φαίνεται να ξεπερνά τα 11 τετραγωνικά χιλιόμετρα με τη φωτιά να καταστρέφει το πευκόφυτο δάσος του Κακομάλλη.  Λόγω της πυρκαγιάς έχουν εκκενωθεί προληπτικά αριθμός μεμονωμένων κατοικιών.

Όπως διαπιστώθηκε η φωτιά ξεκίνησε από την άκρη του δρόμου στην περιοχή Λιθομάγκα του χωριού Ακρούντα.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι  θεάθηκε στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς άτομο, οι κινήσεις του οποίου καταγράφηκαν από κινητά τηλέφωνα πολιτών.  Για την υπόθεση ανακρίθηκε από την αστυνομία ένα άτομο, ωστόσο δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες εντατικά τις έρευνες..

Πηγή: ΚΥΠΕ