Ολοκληρώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας, η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας πριν από την εγκαθίδρυση της προεδρευόμενης δημοκρατίας στην χώρα.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και συμμετείχαν αρχιερείς, μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας, επικήδειο εκφώνησε ο μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος Παύλος.

Η σορός του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ μεταφέρθηκε στο Τατόι, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, όπου ενταφιάστηκε δίπλα στους τάφους της οικογένειάς του. 

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν στη λειτουργία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Παράλληλα, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, oι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η Ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Επιπλέον, στη λειτουργία παρέστησαν τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος, καθώς και πρώην βασιλείς.

Έξω από την Μητρόπολη Αθηνών είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών, προκειμένου να απευθύνει το «ύστατο χαίρε» στον εκλιπόντα, του οποίου η σορός βρισκόταν από τις 6 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στη Μητρόπολη.

Πηγή: ΚΥΠΕ