Ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή, οι έλεγχοι στα εργαστήρια της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όλων των δειγμάτων DNA που είχαν συγκεντρωθεί από τα ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής, από τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο τραγικός απολογισμός παραμένει στους 57 νεκρούς.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στα εγκληματολογικά εργαστήρια έφτασαν συνολικά, από την πρώτη στιγμή μέχρι και χτες, 107 δείγματα από νεκρούς και ανθρώπινα μέλη. Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι 55 νεκροί.

Ένας νεκρός παραμένει ακόμα άγνωστος, καθώς δεν τον έχει αναζητήσει κανείς και δεν υπάρχει συγκριτικό δείγμα για την ταυτοποίηση μέσω DNA, ενώ μια γυναίκα αναζητεί ακόμα την κόρη της που επέβαινε στο τρένο, αλλά δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της.

Την ίδια ώρα, έχει ολοκληρωθεί και το έργο της Πυροσβεστικής στο σημείο της σύγκρουσης καθώς έχουν απομακρυνθεί όλα τα βαγόνια και συντρίμμια από το σημείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση απομένει ένας τελευταίος έλεγχος για τυχόν βιολογικό υλικό στο έδαφος, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες και αναμένεται να ανακοινωθεί η λήξη των ερευνών.

Επεισόδια στο Σύνταγμα

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, την οποία κάλεσαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο.

Οι συγκεντρωμένοι άφησαν στον ουρανό μαύρα μπαλόνια στη μνήμη των 57 νεκρών που έχασαν τη ζωή τους μέσα στις μοιραίες αμαξοστοιχίες.

Λίγη ώρα αφού ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μπροστά από τη Βουλή όταν προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους άνδρες των ΜΑΤ και ομάδας ατόμων που βρισκόταν ανάμεσα στον κόσμο που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις.

Στο σημείο έπεσαν βόμβες μολότοφ από άτομα που αποσπάστηκαν από τη συγκέντρωση, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ