Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων εντός της Παρεκκλησιάς  και μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει επίσης ολοκληρωθεί και το Έργο εντός του Πύργου, εκτός μιας μικρής περιοχής στην οποία έχουν εντοπιστεί αρχαιότητες, όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ Γιάννης Τσουλόφτας.

Ο Διευθυντής του ΣΑΛΑ εξέφρασε την εκτίμηση πως οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023 και η σύνδεση των υποστατικών στις 2 κοινότητες, με το αποχετευτικό σύστημα της μείζονος Λεμεσού, θα ξεκινήσει αρχές του 2024.

Ο Δρόμος Πύργου–Παρεκκλησιάς (Γιάννου Κρανιδιώτη και Λιβαδιών) που είναι κλειστός λόγω των έργων του αποχετευτικού, θα ανοίξει το ερχόμενο Σάββατο προσωρινά για τρεις βδομάδες και μετά θα ξανακλείσει μέχρι τον Δεκέμβρη.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Τσουλόφτας αναφορικά με τα έργα στο δρόμο, προέκυψαν σοβαρά τεχνικά προβλήματα γιατί πρόκειται για πολύ βαθιά εκσκαφή σε σημεία που υπάρχει κεντρικός αγωγός άρδευσης του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, ο οποίος δεν μπορεί να σταματήσει την λειτουργία του τους καλοκαιρινούς μήνες, επειδή ποτίζουν οι γεωργοί της περιοχής.

                   

 

Αναγκαστικά τα έργα θα μετατεθούν το φθινόπωρο για να τεθεί εκτός λειτουργίας ο αγωγός του ΤΑΥ και επομένως ο δρόμος Παρεκκλησιάς – Πύργου ενδεχομένως να μείνει κλειστός μέχρι τον Δεκέμβριο.

Το κόστος  για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση δύο αντλιοστασίων  του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων στις κοινότητες Πύργου και Παρεκκλησιάς ανήλθε στο €1.638.800 (πλέον ΦΠΑ).

Το σημαντικό αυτό έργο υποδομής για τις δύο μεγάλες κοινότητες της μείζονος Λεμεσού, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.