Ολοκληρώθηκαν οι δύο επαναληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι των δειγμάτων των 30 ατόμων, που ανακοινώθηκαν ως θετικά περιστατικά, στις 24 Αυγούστου του 2020, ανακοίνωσε τη Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας, το οποίο αναφέρει πως από τα 30 δείγματα που ελέγχθηκαν, προέκυψαν δύο κρούσματα κορωνοϊού.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το αρμόδιο Υπουργείο αναφέρει ότι επαναληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι διεκπεραιώθηκαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ως το εργαστήρι αναφοράς, και το Μικροβιολογικό Εργαστήρι του νοσοκομείου αναφοράς στην Αμμόχωστο.

Πρόκειται, υπενθυμίζει, για άτομα που επέστρεψαν από την Μύκονο στις 23 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι τόσο για τους ίδιους όσο και για τις στενές τους επαφές εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα.

Όπως προσθέτει τα 28 άτομα που είναι αρνητικά στον ιό, καθώς και οι στενές τους επαφές, έχουν ήδη αποδεσμευτεί από το πρωτόκολλο υποχρεωτικής καραντίνας.

Ως εκ τούτου, σημειώνει την περασμένη Δευτέρα εντοπίστηκαν 11 κρούσματα, μετά από τη διεκπεραίωση 3.522 εργαστηριακών εξετάσεων με τον συνολικό αριθμό των θετικών περιστατικών COVID-19 στην Κύπρο να είναι 1.456.

Πηγή: ΚΥΠΕ