Κλιμάκιο του ΤΑΕ Λεμεσού, σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, διενεργεί από το πρωί έρευνες στην περιοχή Κοιλανίου, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί από που ξεκίνησε χθες η μεγάλη φωτιά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομία Λεμεσού Μαρίνο Βασιλείου ο οποίος μιλούσε το μεσημέρι στην τηλεόραση του Αντένα, η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το πως ξεκίνησε η φωτιά.

Όπως είπε αξιολογούνται διάφορες πληροφορίες και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε καταγγελίες στις οποίες προέβη ο κοινοτάρχης Κοιλανίου σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Ο κοινοτάρχης στην κατάθεση του είπε ότι οι εστίες της φωτιάς ήταν δύο ενώ ανέφερε στις αρχές ότι θεάθηκαν κάποια άτομα και ένα όχημα να κινούνται ύποπτα στην περιοχή.

Ο Μαρίνος Βασιλείου ανέφερε ακόμη ότι στην αστυνομία έχει κληθεί ένα πρόσωπο για ανάκριση, ωστόσο όπως διαπιστώθηκε είχε άλλοθι και δεν είχε καμία ανάμειξη με την φωτιά.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται στην σκηνή ενώ αναμένεται να ανακριθούν και άλλα πρόσωπα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία από νωρίς το πρωί στην περιοχή επιχειρούν τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα της δημοκρατίας και κατόπιν αξιολόγησης γίνονται ρίψεις κυρίως για οριοθέτηση και ασφάλιση της πυρκαγιάς.

Οι δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή για τυχόν αντιμετώπιση αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, αμπελώνες και δένδρα, έκτασης περίπου ενός τετραγωνικού χιλιόμετρου.

Κατά την εξέλιξη της φωτιάς προστατεύθηκαν υποστατικά και μεμονωμένες κατοικίες.

Κατά την κατάσβεση της φωτιάς υπήρξε και ανατροπή ενός οχήματος του Τμήματος Δασών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα πρόσωπο.