Στο ίδιο έργο θεατές, οι κάτοικοι Γερίου αφού για άλλη μια φορά είδαν μαύρους καπνούς στον ουρανό από πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις πέντε και σαράντα τα ξημερώματα σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών.

Αιτία αυτής της πυρκαγιάς η οποία είναι η τέταρτη σε πέντε χρόνια στην ίδια βιομηχανική περιοχή ήταν το βραχυκύκλωμα μιας ξεχασμένης μπαταρίας οικιακής συσκευής.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο δύο περίπου ώρες μετά, λόγω της έγκαιρης επέμβασης πυροσβεστικού της εταιρείας και ακολούθως της Πυροσβεστικής η οποία ανταποκρίθηκε με οχήματα από Λευκωσία και Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, διαπιστώθηκε ότι ξεκίνησε κατά τις εργασίες που γίνονταν στον χώρο διαλογής των ανακυκλώσιμων οχημάτων. Φαίνεται, όπως αναφέρει ο κ. Κεττής, ότι κατά την διεξαγωγή εργασίας από λειτουργό της εταιρείας, με ειδικό όχημα που ασχολείτο με την μετακίνηση των ανακυκλώσιμων υλικών, προκλήθηκαν σπινθηρισμοί και σε συνδυασμό με εύφλεκτες ύλες που υπήρχαν σε παλιά οχήματα προκλήθηκε η πυρκαγιά.

H αγανάκτηση των δημοτών από τις συχνές πυρκαγιές που εκδηλώνονται στην βιομηχανική περιοχή Γερίου είναι δικαιολογημένη δήλωσε ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου, τονίζοντας ότι ο Δήμος δεν θα ανεχθεί την μεταφορά οποιασδήποτε άλλης οχληρής βιομηχανίας στην περιοχή η οποία είναι ήδη βεβαρυμμένη.

Στο ίδιο εργοστάσιο, τόνισε ο κ. Παπαλαζάρου εκδηλώθηκε ξανά πυρκαγιά στις 19 Οκτωβρίου 2021 και έκτοτε οι ιδιοκτήτες έλαβαν μέτρα τα οποία και φαίνεται ότι απέδωσαν.

Εξήγησε ότι ήταν ευχής έργο που στο εργοστάσιο υπήρχε διαθέσιμο πυροσβεστικό όχημα το οποίο και παρενέβη, αλλά και τοίχος αντιστήριξης που απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς.

Ο Δήμαρχος Γερίου είπε ακόμα, ότι σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε από τον εργοστασιάρχη η φωτιά εκδηλώθηκε από μπαταρία συσκευής η οποία ήταν μικρή και γι΄ αυτό και δεν εντοπίστηκε έγκαιρα για να απομακρυνθεί κατά την διαδικασία διαλογής των υλικών για ανακύκλωση.

Ο κ. Παπαλαζάρου ανέφερε ότι μετά από σημερινή επικοινωνία που είχε με τον Υπουργό Γεωργίας, έχει οριστεί συνάντηση την ερχόμενη Παρασκευή για λήψη μέτρων. Εξετάζεται όπως είπε το ενδεχόμενο να οριστεί ένα άτομο, το οποίο θα είναι μόνιμος επιτηρητής των μέτρων πυροπροστασίας που λαμβάνουν τα εργοστάσια. Επισήμανε ακόμα ότι σύντομα θα τοποθετηθούν υδροστόμια σε συγκεκριμένα σημεία, για άμεση άντληση νερού σε περίπτωση ανάγκης.