Την Τετάρτη θα γίνει η μεταφορά του έφηβου ασθενή στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, από το νοσοκομείο Αθαλάσσας, όπου νοσηλεύτηκε προσωρινά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ. Μέχρι τη μεταφορά του, θα συνεχίσει να νοσηλεύεται σε μονόκλινο δωμάτιο και θα παρακολουθείται από παιδοψυχίατρο, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Την ανησυχία του εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο Κλάδος Νοσηλευτικού Προσωπικού Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ, για τη νοσηλεία ανήλικου ατόμου στο νοσοκομείο Αθαλάσσας λόγω έλλειψης κλινών στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Παιδιών και Εφήβων (ΤΕΝΕ), επισημαίνοντας «ότι η νοσηλεία ενός ανηλίκου με ενηλίκους θα αποτελέσει μια τραυματική εμπειρία για το παιδί, η οποία δύναται να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη ψυχική του υγεία». 

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι ο έφηβος, νοσηλεύτηκε προσωρινά στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, κατόπιν σχετικού δικαστικού διατάγματος. Σημειώνει, δε, ότι «από την πρώτη στιγμή έκδοσης του Διατάγματος, κάνει συνεχείς προσπάθειες για να μεταφερθεί το παιδί στο ΤΕΝΕ στο Μακάρειο Νοσοκομείο».

Με τη μεταφορά του εφήβου να έχει ανακοινωθεί για αύριο, ο Οργανισμός προσθέτει ότι στο μεταξύ θα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αθαλάσσας σε μονόκλινο δωμάτιο, υπό την παρακολούθηση παιδοψυχιάτρου και λαμβάνοντας την δέουσα ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ