Η Φινλανδία έγινε το 31ο μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και η σημαία της θα υψωθεί σύντομα στην έδρα της συμμαχίας.
Ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε το έγγραφο προσχώρησης και το παρέδωσε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
Η Φινλανδία μοιράζεται ένα ανατολικό σύνορο 1.340 χιλιομέτρων με τη Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα “παρακολουθεί στενά” τι θα συμβεί στη Φινλανδία, χαρακτηρίζοντας τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ ως “παραβίαση της ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων της χώρας του”.

Στόλτενμπεργκ: Η ένταξη κάνει τη Φινλανδία ασφαλέστερη και το ΝΑΤΟ ισχυρότερο

«Αυτό θα κάνει τη Φινλανδία ασφαλέστερη και το ΝΑΤΟ ισχυρότερο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους σήμερα.

Μπλίνκεν: Ευχαριστούμε τον κ. Πούτιν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι «μπαίνει στον πειρασμό να πει ότι αυτό είναι ίσως το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Πούτιν». «Επειδή για άλλη μια φορά εδώ επιτάχυνε κάτι που ισχυρίζεται ότι θέλει να αποτρέψει με την επιθετικότητα της Ρωσίας», εξήγησε. Η αίτηση της Σουηδίας έχει προς το παρόν κολλήσει, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι αγκαλιάζει τους Κούρδους μαχητές και τους επιτρέπει να διαδηλώνουν στους δρόμους. Η Ουγγαρία δεν έχει επίσης ακόμη εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα διασφαλίσει ότι η Σουηδία θα γίνει το επόμενο μέλος που θα ενταχθεί.