Βεβαιότητα ότι η ολοκλήρωση της έρευνας θα καταδείξει ότι όλες οι ενέργειες του Οργανισμού ήταν προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος, εκφράζει ο ΟΚΥπΥ με αφορμή τη συζήτηση σήμερα στη Βουλή των θεμάτων της ανέγερσης του κτηρίου της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και της διαδικασίας προσφορών και κατακύρωσης για τη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό για τους επαγγελματίες υγείας στα δημόσια νοσηλευτήρια.

“Παραμένουμε στη διάθεση του Γενικού Ελεγκτή και της Βουλής για να παραθέσουμε οποιαδήποτε στοιχεία μας ζητηθούν.

Τα δημόσια νοσηλευτήρια της Κύπρου και οι άνθρωποι που τα στελεχώνουν, ανταποκρίθηκαν με υποδειγματικό τρόπο σ᾽ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία και είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ο ΟΚΥπΥ σημειώνει πως για την δημιουργία της νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε δαπάνη ύψους €1,300,000 και μέσω διαφανούς διαπραγμάτευσης με αριθμό εργοληπτικών εταιρειών, κατακύρωσε το έργο στον χαμηλότερο προσφοροδότη, με κόστος χαμηλότερο της εγκεκριμένης δαπάνης.

Μέλημα του Οργανισμού είναι να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα με φειδώ και να ενεργεί με διαφάνεια και με σταθερή προσήλωση στις διαδικασίες ελέγχου και λογοδοσίας για διασφάλιση του δημοσίου χρήματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι με αίσθημα ευθύνης η διοίκηση και διεύθυνση του Οργανισμού κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια κάτω από δραματικές συνθήκες, για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες της πανδημίας.

Πρώτη προτεραιότητα του Οργανισμού, προστίθεται, ήταν και είναι να σώζει ανθρώπινες ζωές και ο Οργανισμός έκανε τα πάντα ώστε να μην ζήσουμε τις δραματικές εικόνες που βλέπαμε σε άλλες χώρες.

“Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα σε συνδυασμό με τον εφιάλτη ότι μπορεί να χάναμε ανθρώπους από έλλειψη υποδομών, υποχρέωσαν τον Οργανισμό να δώσει έμφαση στο αποτέλεσμα, επισπεύδοντας τις διαδικασίες, πάντοτε με γνώμονα τη νομιμότητα και τους κανόνες της χρηστής διοίκησης”, προστίθεται.

ΚΥΠΕ