Επαγγελματία υγείας που έχει αποσπαστεί από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) Πάφου στο αεροδρόμιο Πάφου, αφορά το νέο περιστατικό κορωνοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, διευκρινίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαριλάου, το περιστατικό που σχετίζεται με το ΓΝ Πάφου αφορά επαγγελματία υγείας που εργάζεται στο αεροδρόμιο και όχι στο ΤΑΕΠ, ωστόσο, κάποιες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας είχε μεταβεί στο Τμήμα.

Ήδη οι συνάδελφοι του συγκεκριμένου επαγγελματία υγείας που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν δώσει δείγματα και αναμένονται τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας.

Εξάλλου, κανονικά συνεχίζει τη λειτουργία του το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, μετά την απολύμανση που έγινε στους χώρους του, σύμφωνα με τον Ιωσήφ Μουτήρη που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του νοσοκομείου.

Απολυμάνθηκαν και οι χώροι στους οποίους κινήθηκε ο επαγγελματίας υγείας στο αεροδρόμιο Πάφου και το προσωπικό του αεροδρομίου που ήρθε σε επαφή μαζί του, τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.