Άλλος ένας άνδρας, 66 ετών, με υποκείμενο νόσημα, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό, έχασε τη ζωή του, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι θάνατοι στην Κύπρο από την νόσο covid 19, ανήλθαν στους εννέα, μία γυναίκα και οχτώ άντρες.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, απεβίωσε ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ωστόσο ο θάνατός του δεν  οφείλεται στον ιό, αλλά στο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, σήμερα Τρίτη, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 58.

Στην καθιερωμένη απογευματινή συνέντευξη Τύπου, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Δρ Λεόντιος Κωστρίκης, ενημέρωσε ότι πρόκειται για:

  •  24 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών
  •  2 άτομα από τις Βρετανικές Βάσεις
  •  32 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 320, περιλαμβανομένων και των 10 στις Βρετανικές Βάσεις.

 Είκοσι τέσσερα από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που έχει οριστεί Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό νοσηλεύονται 32  άτομα. 

 Έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα,  τέσσερα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και  επτά στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κατάσταση των ασθενών αυτών μέχρι στιγμής είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη.