Μέχρι και σήμερα, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, δεν έλαβε οποιοδήποτε αίτημα από την Αστυνομία, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωση του, σχετικά με την υπόθεση καθυστέρησης εννέα μηνών στο να ορίσει Ιατρικό Λειτουργό, ο οποίος θα συνδράμει στο ανακριτικό έργο της Αστυνομίας, για διερεύνηση καταγγελίας για πιθανή ιατρική αμέλεια.

Ο Οργανισμός σημειώνει ότι σε περίπτωση που θα λάβει τέτοιου είδους αίτημα, θα ανταποκριθεί άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή του σταθμού μας την περασμένη Τρίτη, από γυναίκα που αποδίδει σε ιατρική αμέλεια το θάνατο του 59χρονου συζύγου της, πριν από 9 μήνες, κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως κατήγγειλε η γυναίκα ο φάκελος του αποβιώσαντα που της δόθηκε από το νοσηλευτήριο, δεν περιείχε στοιχεία για την επίμαχη περίοδο, που νοσηλεύτηκε.

Σύμφωνα με την παραπονούμενη, ο σύζυγος της νοσηλευόταν για πρόβλημα χολής από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τον Μάρτιο του 2022, χωρίς να υποβληθεί σε οποιαδήποτε επέμβαση.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, είχε αναφέρει στον σταθμό μας πως για την υπόθεση η Αστυνομία αναμένει από τον ΟΚΥΠΥ να ορίσει ιατρικό λειτουργό, ο οποίος θα ετοιμάσει έκθεση για το κατά πόσον από τα ευρήματα προκύπτει αμέλεια.