Γυναίκα που αποδίδει σε ιατρική αμέλεια το θάνατο του 59χρονου συζύγου της πριν από 9 μήνες στη διάρκεια νοσηλείας του στο νοσοκομείο Λεμεσού, κατήγγειλε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, ότι ο φάκελος του αποβιώσαντα που της δόθηκε από το νοσηλευτήριο, δεν περιείχε στοιχεία για την επίμαχη περίοδο, που νοσηλεύτηκε.

Σύμφωνα με την παραπονούμενη,  ο σύζυγος της νοσηλευόταν για προβλήμα χολής από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι τον Μαρτιο του 2022, χωρίς να υποβληθεί σε οποιαδήποτε επεμβαση .

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου μας ανέφερε, πως για την υπόθεση, η Αστυνομία αναμένει από τον ΟΚΥΠΥ να ορίσει ιατρικό λειτουργό, ο οποίος θα ετοιμάσει έκθεση για το κατά πόσο από τα ευρήματα, προκύπτει αμέλεια.

Ως προς την καταγγελία για απόκρυψη στοιχείων ο επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού,  ανέφερε πως θα πρέπει να εξεταστεί από τον ΟΚΥΠΥ και εφόσον προκύψει θέμα συγκάληψης, τότε θα διερευνηθεί από την Αστυνομία.

Για το θέμα επικοινωνησαμε και με τον διευθυντή των Νοσηλευτηρίων του ΟΚΥΠΥ σε Λεμεσό και Πάφο Χρίστο Νικολάου, ο οποίος μας ανέφερε πως θα εξετάσει την καταγγελία σε σχέση με το φάκελο.