Τα παιδιά με καρκίνο χρειάζονται στήριξη με κάθε τρόπο ανέφερε στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» ο Διευθυντής της παιδογκολογικής κλινικής του Μακάρειου νοσοκομείου, Δρ Λοΐζος Λοΐζου.

Πρόσθεσε ότι στην Κύπρο προκύπτουν κάθε χρόνο 42 νέα περιστατικά παιδικού καρκίνου τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους χειρίζεται η παιδογκολογική κλινική.

Χρειάζεται εξήγησε, στήριξη από το κράτος για οικονομική κάλυψη των οικονομικών αναγκών των οικογενειών, ιδιαίτερα σε σχέση με τις απαιτούμενες θεραπείες στο εξωτερικό, όπως γίνεται σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, πατέρας του μικρού Αλκίνοου, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολυδιάστατη ασθένεια που χρήζει 24ωρης παρακολούθησης. Είναι ευθύνη του κράτους, είπε, γύρω από την κλινική να κτιστεί ένα οικοδόμημα με διάφορες υποστηρικτικές ειδικότητες όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευτικοί.

Αναφερόμενος στον μικρό Αλκίνοο επισήμανε ότι ήταν ένα ξεχωριστό παιδί που έδινε δύναμη στους γύρω του και όπως και τα άλλα παιδιά της κλινικής, έδωσε τη μάχη με χαμόγελο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ: