Στη Λεμεσό

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Κατακλυσμού που διοργανώνει ο Δήμος Λεμεσού. Στις 6 η ώρα το απόγευμα, στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστος και Μίλτος Χριστοφόρου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες με μπογιές, από το Εργαστήρι Τέχνης του Δήμου Λεμεσού, με την Ριάνα Χατζημενοίκου.
Στις 8 η ώρα το βράδυ, το Θέατρο Σκιών Γιάννη Πάφιου θα παρουσιάσει την παράσταση θεάτρου Σκιών με τίτλο «Ο Μέγα Αλέξανδρος και ο κατηραμένος Όφης». Στις 9 η ώρα το βράδυ, στην Αποβάθρα έναντι του καφέ Nero, ο Μανώλης Μητσιάς θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «50 χρόνια χρυσάφι».

Στη Λάρνακα

Συνεχίζονται και σήμερα οι εκδηλώσεις για τη γιορτή του Κατακλυσμού που διοργανώνει ο Δήμος Λάρνακας στην κεντρική εξέδρα παραλίας. Στις 7:30 το βράδυ θα διεξαχθούν Διαγωνισμοί αυλού, μπάλου με το Μωυσή Παπαμωυσέως στο βιολί και τον Γιώργο Λειβαδιώτη στο λαούτο. Θα ακολουθήσει ο Πολιτιστικός Όμιλος ΒΑΣΙΛΙΤΖΙΑ με το χορευτικό πρόγραμμα «Τα Έθιμα του Σίτου», το Χορευτικό Συγκρότημα ΔΙΓΕΝΗΣ Ορόκλινης με κρητικούς παραδοσιακούς χορούς και η Σχολή Χορού ΖΟΡΜΠΑΣ. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία με τον BIASED BEAST και την ορχήστρα του κάθως επίσης και με ένα μουσικό πρόγραμμα από τον Γιάννη Πλούταρχο και την Κατερίνα Κακοσαίου.

Στην Αγία Νάπα

Με Διαγωνισμούς Λαϊκής Ποίησης, Τσιαττιστών και Ερωτικών Τραγουδιών ολοκληρώνονται στις 7:30 το βράδυ, στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, οι εκδηλώσεις για την Γιορτή του Κατακλυσμού, που διοργανώνει ο Δήμος. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Κυριακού Πελαγία και στον Κυριάκο Μαππούρα.

Στην Πάφο

Οι εκδηλώσεις για την Γιορτή του Κατακλυσμού, που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, ολοκληρώνονται σήμερα, στις 17:00 το απόγευμα, στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου με τα θαλάσσια αγωνίσματα με διοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Πάφου και τον Δήμο Πάφου. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 20:00 το βράδυ στην Πλατεία του Κάστρου, με κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς από το λαογραφικό όμιλο «Το κάστρο», νησιώτικους παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου Αφροδίτη Γεροσκήπου και συναυλία του Μουσικού Σχήματος Νικόλα Μαυρέση με τραγούδια από τους Μιχάλη Λεβέντη και Φρειδερίκη Τομπάζου.

Εκδηλώσεις των κατεχόμενων Δήμων στο Ζύγι

Η Μητρόπολη Κερύνειας, οι Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, ο Ναυτικός Όμιλος Κερύνειας, η Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας και η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζυγίου συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την Γιορτή του Κατακλυσμού. Η εκδήλωση, η οποια θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 το απόγευμα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου, έχει σκοπό την αναβίωση των εθίμων του κατακλυσμού στην Πόλη και την Επαρχία της Κερύνειας.