Συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης και αποφυγή χρήσης άλλων προτείνει ο Δήμος Λεμεσού στους οδηγούς, για την αποφυγή ταλαιπωρίας στις μεγάλες εκδηλώσεις του καρναβαλιού της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι την Τσικνοπέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, από η ώρα 9.00π.μ μέχρι τις 8.00μ.μ,  οι πολίτες θα πρέπει να αποφύγουν την στάθμευση οχημάτων στις οδούς Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη, Στασίνου , Α. Δρουσιώτη  και  Πλατεία Ηρώων, για την απρόσκοπτη διακίνηση του άρματος και της συνοδείας του βασιλιά του Καρναβαλιού. Οι οδηγοί, προστίθεται, μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλους  τους δημοτικούς χώρους στάθμευσης  στο παραλιακό μέτωπο, καθώς και  άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, εκτός της πιο πάνω  διαδρομής. 

Λόγω της παιδικής καρναβαλίστικης παρέλασης, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, καλούνται οι οδηγοί όπως αποφύγουν τη στάθμευση οχημάτων στους χώρους στάθμευσης της Επίχωσης που βρίσκονται ανατολικά της οδού Ανεξαρτησίας και κάτω από τα καφεστιατόρια Red, Nero και Θαλασσάκι, μεταξύ των ωρών 6:00π.μ και 4:00μ.μ. Σύμφωνα με το Δήμο Λεμεσού, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν όλους υπόλοιπους  δημοτικούς χώρους στάθμευσης, τον χώρο στάθμευσης της οδού Π. Σολομωνίδη καθώς και όλους τους παρόδιους χώρους.

Εξάλλου, λόγω της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, μεταξύ των ωρών 6:00π.μ με 10:00μ.μ, οι οδηγοί δεν θα πρέπει να σταθμεύσουν τα οχήματά τους  στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, από τα φώτα Εναερίου μέχρι τα φώτα Συμιλλίδη.

Τέλος, καλούνται οι οδηγοί όπως συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας καθώς και με τις οδηγίες των αστυνομικών και των τροχονόμων και όπου είναι δυνατό να χρησιμοποιούν εναλλακτικά δρομολόγια, για αποφυγή ταλαιπωρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ