Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους πολλοί επισκέπτες της Τουριστικής Έκθεσης «TRAVEL EXPO CYPRUS 2023» στη Λευκωσία, εστίασαν στο περίπτερο του Δήμου Βόλου, για πληροφορίες και υλικό αναφορικά με τους συγκεκριμένους προορισμούς της ελκτικής θεσσαλικής πόλης και του ανεπανάληπτου σε ομορφιά Πηλίου.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Κανάλι 6» η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού Τοκαλή, δήλωσε πως με την ευκαιρία συμμετοχής στην τουριστική έκθεση της Κύπρου, αναθερμαίνονται οι σχέσεις και στον τουριστικό τομέα. Οι δεσμοί με την Κύπρο -μας ανέφερε- διευρύνονται συνεχώς, αφού σήμερα στην πόλη κι ευρύτερα στην περιοχή του Βόλου κατοικούν και δραστηριοποιούνται πολυάριθμοι κύπριοι με τις οικογένειές τους, επιχειρηματίες, επαγγελματίες, ειδικοί, επιστήμονες, αλλά και πολλοί κύπριοι φοιτητές στο Θεσσαλικό πανεπιστήμιο.

Στο έκδηλο ενδιαφέρον των κυπρίων που προσεγγίζουν το περίπτερο μας το τριήμερο της Έκθεσης, μας ανέφερε η Αντιδήμαρχος, απαντούμε με τις προτάσεις και τους νεωτερισμούς για τους προορισμούς που προβάλουμε. «Ο Βόλος και το Πήλιο είναι τόπος που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχουμε εκείνα τα τεράστια ξενοδοχεία. Και δεν απευθυνόμαστε στον μαζικό τουρισμό. Οι γραφικές ξενοδοχειακές μονάδες, δεν υπολείπονται της φιλοξενίας και της άρτιας εξυπηρέτησης του κάθε επισκέπτη. Πέραν της διαμονής, όσοι θέλουν να γνωρίσουν τον Βόλο και το Πήλιο, έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την πλούσια μυθολογία της περιοχής μας, να περιηγηθούν στα μοναδικά αξιοθέατα, να περπατήσουν στα περίφημα μονοπάτια του Πηλίου, να κάνουν σκι τον χειμώνα στο χιονοδρομικό κέντρο, στη θάλασσα να κάνουν ιστιοπλοΐα , καταδύσεις, να μετέχουν σε πολλές οργανωμένες δραστηριότητες. Βέβαια ο προορισμός που προτείνουμε περιλαμβάνει μια ξεχωριστή πρόταση στον τομέα της Γαστρονομίας. Πρόκειται -χωρίς άλλη διευκρίνιση, πέραν της …δοκιμής- στην ξεχωριστή γεύση και απόλαυση που προσφέρουν τα «τσιπουράδικα του Βόλου»».