Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμό, ανακοίνωσε σήμερα η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης για τα αίτια θανάτου του Εθνοφρουρού που είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας, η θανατική ανακρίτρια έκανε αποδεκτή τη θέση της παθολογοανατόμου Δήμητρας Καραγιάννη, η οποία είχε κληθεί ως μάρτυρας σε προηγούμενη διαδικασία, σε σχέση με τα αίτια θανάτου του 26χρονου τότε Εθνοφρουρού.

Η δικαστής σημείωσε ότι εξέτασε με προσοχή τη μαρτυρία των δύο παθολογοανατόμων, Καραγιάννη και Αγαπητού, αναφέροντας ότι η διαφορά των δύο που προέκυψε σε σχέση με τα 37 πλακίδια και αν αυτά ανήκουν στον Θανάση, δεν επηρεάζει την ουσία της υπόθεσης.

Ανακοινώνοντας την πολυσέλιδη απόφασή της, η θανατική ανακρίτρια αναφέρθηκε στη μαρτυρική ζωή του θύματος στο στρατό και τον συνεχή εκφοβισμό, τον οποίο βίωνε από άλλους στρατιώτες.

«Το έγκλημα ήταν οφθαλμοφανές», ανέφερε στις πρώτες της δηλώσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η μητέρα του Θανάση Νικολάου, Ανδριάνα, σημειώνοντας ότι τη μάνα δεν μπορεί να την ξεγελάσει κανείς.

Την ίδια στιγμή ανέφερε πως έστω και την υστάτη το φως νίκησε το σκοτάδι, ενώ έκανε λόγο για κάθαρση από την ρίζα και όχι παραιτήσεις.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ