Με βάση τα στοιχεία για θανατηφόρα ή σοβαρά τροχαία δυστυχήματα υποδεικνύονται τα σημεία όπου γίνονται έλεγχοι από τις κινητές κάμερες τροχαίας, τόνισε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Σταθμού μας ο βοηθός Διευθυντής Τροχαίας Αρχηγείου Χάρης Ευριπίδου.

Ο κ. Ευριπίδου παρέθεσε στοιχεία για την πόλη και επαρχία Λεμεσού. Όπως είπε, έγιναν 19 θανατηφόρες συγκρούσεις στην πόλη Λεμεσού και στις 16 στην επαρχία από το 2020 μέχρι το 2023.

Ο βοηθός διευθυντής της τροχαίας έψεξε την αύξηση των φαινομένων βίας σε βάρος υπαλλήλων της εταιρείας που διαχειρίζεται τα συστήματα φωτοεπισήμανσης, σημειώνοντας ότι υπήρξαν περιπτώσεις απειλών στο διαδίκτυο, που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστηρίων.

Σε ό,τι αφορά τις απορίες ακρατών για τις κάμερες στα φώτα τροχαίας, το πράσινο βέλος και την στροφή δεξιά ο κ. Ευριπίδου εξήγησε ότι αφού ανάψει το κόκκινο φανάρι και σβήσει το βέλος, δεν θα γίνονται καταγγελίες για διάστημα τριών δευτερολέπτων κάτι που σημαίνει ότι οχήματα που βρίσκονται πλησίον της γραμμής θα προλάβουν να περάσουν, χωρίς να καταγγελθούν.

Επανέλαβε μιλώντας στο Κανάλι 6 ότι εντός της εβδομάδας θα γίνουν οι τελικοί έλεγχοι στην Λεμεσό και αναμένεται μέχρι το τέλος αυτού του μήνα να τεθούν σε λειτουργεία οι κάμερες στα φώτα Αριέλ και Fairways.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και με σημερινή ανακοίνωση της η ηλεκτρομηχανολογική υπηρεσία.

Με την παραλαβή της πρώτης φάσης του συστήματος φωτοεπισήμανσης, ο αριθμός των καμερών ανέρχεται σε 20 κινητές και 24 σταθερές κάμερες σε 5 τοποθεσίες στην Λευκωσία και 2 στη Λεμεσό.