Αρχίζει το πρωί του Σαββάτου η επίσημη επίσκεψη του Πορτογάλου Προέδρου Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα συναντηθεί με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, οι δύο Πρόεδροι θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Στις 11.45 πμ οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις.

Οπως είχε αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του του προ ημερών ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέας Ιωσήφ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των Προέδρων Αναστασιάδη και Ντε Σόουζα αναμένεται να συζητηθούν τρόποι περαιτέρω επέκτασης των σχέσεων Κύπρου και Πορτογαλίας τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην ατζέντα θα βρίσκεται και το Κυπριακό, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ενημερώσει τον Πορτογάλο ομολογό του και για τις συνεργασίες που ανέπτυξε η Κύπρος με γειτονικά κράτη, συνομολογώντας σχετικές συμφωνίες.

Στη συνέχεια, ο Πορτογάλος Πρόεδρος θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων όπου στις 1215 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο, Αννίτα Δημητρίου.

Αργότερα, στις 7.30μμ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. ντε Σόουζα, στο Προεδρικό Μέγαρο