Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετέβη σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων το οποίο ανοίχθηκε για την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου

Τον Πρόεδρο συνόδευαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργοί, Επίτροποι, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Διευθυντής του Γραφείου του και άλλοι αξιωματούχοι.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε:

«Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Υπουργικό Συμβούλιο εκφράζουν τη συντριβή τους, για την απώλεια της αγαπημένης μας Ζέτας, της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων.

Μιας  προσωπικότητας που πέραν των εννέα χρόνων κόσμησε με την παρουσία της το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Μια απώλεια που δεν περιορίζεται στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά εκτείνεται ως απώλεια για τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες.

Το όραμα του Προέδρου για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την προσωπική σφραγίδα της Ζέτας Αιμιλιανίδου. Μιας προσωπικότητας που τη διέκριναν η οξυδέρκεια, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, η δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα.

Πέραν όλων, όμως  κύριο χαρακτηριστικό της ήταν η ενσυναίσθηση, η σεμνότητα  και  η ανθρωπιά, γεγονός που μαρτυρείται από την καθολική καταξίωση της στη συνείδηση των πολιτών.

Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου αγαπημένη μας Ζέτα».

Στο μεταξύ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα θα δοθούν οι εισφορές, που θα μαζευτούν στην κηδεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου, μέσω του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.

Η κηδεία της αείμνηστης Ζέτας Αιμιλιανίδου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 10 Ιουνίου στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Η σορός της εκλιπούσας θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8:00 ως τις 10:00 αύριο το πρωί . Η οικογένεια θα δεχθεί συλλυπητήρια από τις 9:30 π.μ έως τις 11:00 π.μ.