Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε σήμερα τα εγκαίνια του βόρειου παρακαμπτήριου δρόμου της Γεροσκήπου, Φάση Ά΄, στην παρουσία των τοπικών Αρχών της Πάφου, ως το πρώτο από μια σειρά έργων που εγκαινιάζει σήμερα στην Πάφο.

Αναφερόμενος στο έργο, ο Δήμαρχος Πάφου κ. Φαίδωνας Φαίδωνος είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «αυτό είναι ένα έργο που έχει εκτελεστεί από τα Δημόσια Έργα, άρα είναι ιδιοκτησία των Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Εδώ βρισκόμαστε διότι κατά 75% είναι στα δημοτικά όρια του Δήμου Πάφου, κατά 20% στην κοινότητα Κονιών και 5% στον Δήμο Γεροσκήπου. Άρα, είναι το σημείο που συναντώνται ο Δήμος Πάφου με τη Γεροσκήπου και τα Κονιά. Δυστυχώς, το κυβερνητικό νομοσχέδιο δεν έγινε αποδεκτό για να συνενώνονταν, όπως η εξέλιξη της ζωής είχε, δηλαδή συνενώθηκε η Πάφος με τη Γεροσκήπου και τα Κονιά, πλην όμως η Βουλή είχε άλλες βουλές.

Εμείς συνεχίζουμε να υλοποιούμε τα έργα για να εξυπηρετούνται όλοι. Πρόκειται για έργο που στοίχισε 6 εκ. 446 χιλιάδες, 230 ευρώ, είναι μια γέφυρα ουσιαστικά που ενώνει την Πάφο προς τη βιοτεχνική περιοχή του Δήμου Πάφου, που περιλαμβάνει 150 βιοτεχνίες.

Εδώ εργάζονται πέραν των τριών χιλιάδων ατόμων και περιοχή 56 στρεμμάτων είναι ιδιοκτησία του Δήμου Πάφου, όπου ήταν η παλιά χονδρική αγορά».

Πρόσθεσε ότι «με αυτό το έργο ολοκληρώνεται ουσιαστικά η βόρεια σύνδεση της πόλης με το αεροδρόμιο».

Είπε ακόμα ότι αυτό το έργο εξυπηρετεί ήδη τη βιοτεχνική περιοχή και ότι η εκτέλεση του έργου προκηρύχθηκε το 2013, ανεστάλη, όμως, λόγω της κρίσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «το κράτος έχει υποχρέωση, πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, να δει ποιες είναι οι άμεσες ανάγκες και να ανταποκρίνεται.

Δεν είναι σημερινά τα προβλήματα, ούτε και σημερινά τα φαινόμενα που εγκαινιάζουμε, δεν έχουν δημιουργηθεί δηλαδή μετά το 2013. Ήταν προβλήματα. Και το παρόν έργο και όσα εγκαινιάσαμε, θα εγκαινιάσουμε και εκτελούνται ανέμεναν τη λύση τους, χρειαζόταν, όμως, από πλευράς τοπικών Αρχών όραμα και συνεργασία, που υπήρξε. Όραμα από τον Δήμαρχο, στενότατη συνεργασία με τις δημοτικές ομάδες και αποφασιστικότητα από πλευράς Κυβέρνησης, έτσι ώστε το όραμα των τοπικών Αρχών να μετατραπεί σε συγκεκριμένη δράση. Και αυτό είναι που πράττουμε και πράξαμε όχι μόνο για την Πάφο, αλλά και για τις υπόλοιπες πόλεις».